Operatie of fysiotherapie?

Geplaatst op

Nieuw onderzoek uit het Radboudumc in Nijmegen heeft aangetoond dat operaties aan een versleten meniscus in veruit de meeste gevallen zinloos zijn. Hierbij wordt fysiotherapie aanbevolen als eerste stap bij het behandelen van knieklachten.

De meniscus is een belangrijk schijfje kraakbeen in de knie dat door sport of slijtage kan scheuren. Hoewel scheurtjes in de meniscus veel voorkomen, leveren ze niet altijd klachten op.

Fysiotherapie is al jaren bewezen als effectieve methode voor het behandelen van knieklachten. Toch worden operaties aan de meniscus nog steeds vaak uitgevoerd. Het nieuwe onderzoek laat zien dat opereren in geen enkel geval beter is dan fysiotherapie.

Bij Fysio 0517 in Franeker zijn onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en adviseren bij het herstel van knieblessures. Wij geloven in de kracht van preventie en fysiotherapie en staan altijd klaar om patiënten met knieklachten te helpen bij het herstel van hun blessure.

Laat ons je helpen bij het vinden van de beste behandelmethode voor je knieklachten en voorkom onnodige operaties. Maak vandaag nog een afspraak bij Fysio 0517 in Franeker en ervaar de verbetering van je knieklachten door middel van fysiotherapie!