Dry needling Franeker

Klachten die door spierverhardingen worden veroorzaakt, kunnen met behulp van dry needling worden aangepakt. Zo’n spierverharding noemen we ook wel een (spier)knoop of triggerpoint. Dit kan voor vervelende klachten zorgen, zoals hoofdpijn en duizeligheid, tintelingen of uitstralende pijn, pijn in een spier of gewricht, of stijfheid of verminderde kracht. Er kunnen verschillende oorzaken voor spierverhardingen zijn, waaronder stress, blessures, een verkeerde beweging of houding. Een dry needling behandeling kan helpen de knoop te verhelpen.

Werkwijze dry needling behandeling

Iedereen heeft triggerpoints, maar niet iedereen heeft actieve triggerpoints. Bij dry needling worden de spieren waar de verharding zich bevindt op een speciale, effectieve manier kortdurend aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen. Er kan kort een gevoel van kramp of een stroomstootje ontstaan, omdat de spier zich heel even of een aantal keren kort aanspant, een zogenaamde ‘twitch respons’. Als u meerdere spieren heeft laten aanprikken, kunt u tijdelijk een zeurend pijngevoel ervaren in de aangeprikte spieren. Daarna ontspant de spier zich en kunt u weer goed bewegen. De spierfunctie is direct beter en de spier voelt soepeler. Het prikken zelf voelt u nauwelijks. Dit doen we met een zeer dunne acupunctuurnaald, maar dry needling is geen acupunctuur. Acupunctuur richt zich op de meridianen in uw lichaam.

Een dry needling behandeling werkt sneller en effectiever dan bijvoorbeeld een massage, en soms werkt juist de combinatie van dry needling met massages en rekoefeningen zeer goed. De pijnklachten van de triggerpoints in bijvoorbeeld uw rug, lies of kuitspier verdwijnen hierdoor. Bij een overbelasting van de nek of schouder (trapezius), een blessure aan de hamstring, pijn in de onderrug (quadratus lumborum) of bijvoorbeeld migraine kan dry needling therapie uitkomst bieden. Heeft u al lang last van uw klachten, dan kunnen er actieve triggerpoints in meerdere spieren voorkomen. We zullen deze verkrampingen opsporen tijdens lichamelijk onderzoek.

Een afspraak maken in Franeker

U kunt zonder verwijsbrief voor dry needling in Franeker terecht. Een therapeut zal tijdens het intakegesprek uw klachten bespreken, net als de huisarts dat doet. Daarna zullen we een behandelplan opstellen. Dry needling wordt, als onderdeel van fysiotherapie, vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Maak direct een afspraak in Franeker!

Direct een afspraak maken