Kaats kwesturen

Geplaatst op

Het kaatsseizoen in Fryslân is in volle gang! Met de snelle bewegingen en krachtige technische slagen kan het kaatsen blessures aan de arm, schouder en pols veroorzaken. Vooral met de belangrijkste kaatspartij, de PC in Franeker op 2 augustus 2023, in het vooruitzicht, is het essentieel om blessures te voorkomen en op tijd te laten behandelen. Bij Fysio 0517 in Franeker begrijpen we dit belang en staan we klaar om kaatsers te helpen optimaal te presteren tijdens het seizoen. In dit artikel bespreken we de mogelijke blessures en hoe onze behandeltechnieken kunnen helpen.

Krachten op de arm en schouder tijdens het kaatsen

Tijdens het kaatsen worden de arm en schouder blootgesteld aan aanzienlijke krachten. Bij het slaan van de bal komt er veel druk op de pols en onderarm, terwijl de schouder verantwoordelijk is voor het genereren van de juiste kracht en snelheid van de slagen. Deze intensieve en vaak herhaalde belasting kan tijdens lange partijen leiden tot overbelasting van spieren, pezen en gewrichten, wat uiteindelijk kan resulteren in blessures.

Behandeltechnieken bij Fysio 0517

Bij Fysio 0517 in Franeker beschikken we over een breed aanbod van behandeltechnieken die ingezet kunnen worden om blessures aan de arm, schouder en pols te verhelpen. Onze ervaren fysiotherapeuten hebben expertise op het gebied van manuele therapie, dry needling en medical taping, die stuk voor stuk effectief kunnen zijn bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van het herstel.

Manuele therapie: Door middel van hands-on technieken kan een fysiotherapeut de gewrichten mobiliseren en de spieren ontspannen, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de functionaliteit.

Dry needling: Deze techniek richt zich op het deactiveren van triggerpoints (knopen in de spieren) door middel van het plaatsen van dunne naalden. Dit kan helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn.

Medical taping: Met behulp van speciale elastische tapes kan de fysiotherapeut ondersteuning bieden aan gewrichten, spieren en pezen. Dit kan de stabiliteit verbeteren, de belasting verminderen en het herstelproces bevorderen.

De rol van de fysiotherapeut

Naast de behandeling van blessures speelt fysiotherapie bij Fysio 0517 in Franeker ook een belangrijke rol bij het voorkomen en optimaliseren van de prestaties van kaatsers. Voorafgaand aan het seizoen kan de fysiotherapeut helpen bij het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsprogramma om blessures te voorkomen. Tijdens het seizoen kan de fysiotherapeut advies geven over trainingsintensiteit, blessurepreventie en herstelstrategieën om kaatsers te ondersteunen bij het behalen van hun doelen.

Conclusie

Blessures aan de arm, schouder en pols komen helaas vaak voor bij het kaatsen. Bij Fysio 0517 in Franeker begrijpen we de fysieke belasting waaraan kaatsers worden blootgesteld tijdens hun wedstrijden en bieden we verschillende behandeltechnieken om blessures te behandelen en te voorkomen. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om kaatsers te ondersteunen bij het bereiken van optimale fitheid, zodat ze op het veld kunnen excelleren. Wacht niet tot het laatste moment en maak een afspraak zodra klachten je belemmeren om op je gewenste niveau te presteren.