Fysio Harlingen

Fysio 0517

Fysio 0517 is een innovatieve fysiotherapiepraktijk en is gevestigd in Franeker bij sportcentrum Bloemketerp op slechts 5 tot 10 minuten rijden vanuit Harlingen.  

Wij leveren zorg volgens de nieuwste inzichten uit ons vakgebied, in onze modern ingerichte praktijk. Fysio 0517 heeft de kennis en expertise in huis om mensen snel en doeltreffend van hun klachten af te helpen, die zich uiten tijdens dagelijkse activiteiten en sport. Goede service vinden wij erg belangrijk. Onze medewerkers zijn betrokken en werken met veel persoonlijke aandacht.

Fysiotherapie Harlingen 

Onze specialismen:

Bij Fysio 0517 kan je o.a. terecht voor de volgende behandelingen:

Manuele therapie Harlingen 

Zorgt ervoor dat je soepelere beweegt

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de functie van een gewricht. Wanneer gewrichten goed kunnen bewegen nemen pijn en stijfheid af en kan je houding verbeteren. Manuele therapie wordt door patiënten ook wel eens ‘kraken’ genoemd. Tijdens het behandelen van een gewricht kan soms namelijk een krakend geluid te horen zijn. Door het volgen van de opleiding tot master manueel therapeut, is een manueel therapeut gespecialiseerd in de het onderzoeken en behandelen van alle gewrichten in het lichaam, en in het bijzonder in de wervelkolom. 

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens wordt er onderzoek gedaan naar de beweeglijkheid. Met deze informatie wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld bestaande uit onder andere adviezen, begeleiding en instructies. De behandeltechnieken die worden toegepast hebben als doel dat de klachten snel zullen afnemen en u pijnloos bewegen zo snel mogelijk weer mogelijk is. 

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie zijn:

 • Heup- en liesklachten
 • Hoge rugklachten (evt. in combinatie met schouder-, rib- en borstpijn)
 • Nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar het hoofd of de armen)
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met stijfheid en/of duizeligheid
 • Lage rugklachten (evt. met uitstraling naar de benen)

Dry Needling Harlingen 

Effectief tegen spierspanning

Bij een dry needling behandeling wordt gebruik gemaakt van een dunne acupunctuurnaald om ‘triggerpoints’, oftewel spierknopen te behandelen. Deze triggerpoints komen bij veel verschillende blessures voor. Een goed onderzoek is bij deze behandeling erg belangrijk omdat deze knopen vaak klachten geven op een andere plek. Door het werken met een acupunctuurnaald kan de spier veel nauwkeuriger worden behandeld dan bijvoorbeeld met een massage het geval is. Vaak is het effect van dry needling al snel merkbaar en kan deze behandeling een flinke vermindering van klachten geven.

Het aanprikken van de spier is nauwelijks gevoelig. Wanneer het naaldje bij het triggerpoint in de buurt komt, kan de spier kan zich tijdens de behandeling even kort aanspannen. Dit voelt aan als een stroomstootje of een soort kramp. Na een Dry needling behandeling kan de spier vermoeid en beurs aanvoelen. Dit neemt net zoals spierpijn na een zware training geleidelijk af.

Triggerpoints in spieren kunnen de volgende klachten opleveren:

 • Zeurende pijn die vaak moeilijk exact aan te wijzen is (groter gebied)
 • Stijfheid en/of bewegingsbeperking
 • Verminderde kracht bij het aanspannen van een spier
 • Hoofdpijn
 • Pijn ontwijkend gedrag
 • Tintelingen of uitstralende pijn
 • Pijn tijdens het belasten

Sportfysiotherapie Harlingen 

Effectief revalideren na een sportblessure

Wanneer je door een sportblessure niet meer kan sporten, dan kan een sportfysiotherapeut je helpen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen. Sportfysiotherapie is er voor alle sporters van elke leeftijd (ook kinderen en oudere sporters), en elk sportniveau (amateurs en professionele sporters).  De sportfysiotherapeut kan ook sporters helpen die een hoger niveau willen bereiken of advies willen over blessurepreventie.

De betreffende sport, het niveau van de sporter en de aard van de blessure vormen de basis van het behandelplan. De fysiotherapeuten van Fysio 0517 houden zelf van sporten en begrijpen als geen ander dat het niet fijn is om geblesseerd langs de kant te staan. Naast de benodigde behandelingen om spieren en gewrichten weer goed te laten functioneren, bestaat de therapie uit oefeningen om aan kracht, stabiliteit, conditie en coördinatie te werken. Op een snelle, dynamische en verantwoorde manier wordt het lichaam voorbereid om op het oude of zelfs een hoger sportniveau uit te komen. De trainingen vinden plaats in de sportzalen van Sportcentrum Bloemketerp. Hier hebben onze therapeuten de beschikking over voldoende ruimte en moderne apparatuur.

Fysiotherapie Bloemketerp – Fysio 0517

Fysio 0517 ziet graag mensen genieten van sporten en bewegen. De betrokkenheid bij sport en sporters in de omgeving van de steden Harlingen en Franeker is dan ook groot. Fysio 0517 is gevestigd in Franeker bij sportcentrum Bloemketerp op slechts 5 tot 10 minuten rijden vanuit Harlingen.  

Wij doen ons uiterste best om mensen met een blessure zo goed en snel mogelijk op een verantwoorde wijze weer te helpen fit te worden. 

Afspraak maken bij Fysio 0517

Wil je gebruik maken van onze specialistische kennis en snel van een blessure af raken? Neem dan contact met ons op!

Direct een afspraak maken